Με τα κεντρικά της γραφεία στην πόλη Ουλμ/Γερμανία, η GARDENA είναι η μάρκα που προτιμούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες σπιτιών και κήπων, όταν μιλάμε για τη φροντίδα του κήπου. Αυτό συμβαίνει επειδή η GARDENA προσφέρει μια πλήρη γκάμα των απαραίτητων προϊόντων – ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για συστήματα ποτίσματος, αντλίες, λιμνούλες κήπου, τη φροντίδα του κήπου, τη φροντίδα δέντρων και θάμνων, εργαλεία κήπου ή την καλλιέργεια του εδάφους. Σήμερα, η GARDENA είναι η κορυφαία μάρκα για εργαλεία κήπου υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη και κυκλοφορεί σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Απαιτείται μια συναισθηματική προσέγγιση προς όσους θεωρούν τον κήπο τους ως "ζωντανό χώρο κοντά στη φύση" και χώρο ευεξίας, αναζωογόνησης και διασκέδασης.

Συστηματική επιτυχία

Από την ίδρυσή της το 1961, η GARDENA εξελίχθηκε από μια μικρή εμπορική εταιρεία για εργαλεία κήπου σε έναν παγκόσμια αναγνωρισμένο κατασκευαστή έξυπνων προϊόντων και συστημάτων για τη φροντίδα του κήπου μέσα σε λίγες δεκαετίες. Ως κορυφαίο βήμα θεωρείται η κυκλοφορία του Original GARDENA System το 1968. Η ιδέα να παρέχει λύσεις συστημάτων συνεχίστηκε και τις επόμενες δεκαετίες με το GARDENA combisystem (1977), το GARDENA accu-system V12, το GARDENA Sprinklersystem και το Σύστημα GARDENA Micro-Drip (όλα το 1990). Μάθετε περισσότερα για τα σημαντικότερα συμβάντα στην εξέλιξη των προϊόντων στη χρονική λωρίδα της GARDENA. Το μυστικό της επιτυχίας βασίζεται πάντα στη μεγάλη δύναμη καινοτομίας της μάρκας, αλλά και στην συνεπή πολιτική πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Μέλος του Ομίλου Husqvarna

Από το 2007 η GARDENA είναι μέλος του Ομίλου Husqvarna και – μαζί με την ίδια την Husqvarna και την McCulloch – αποτελεί μία από τις βασικότερες μάρκες καταναλωτών παγκοσμίως.


Το χρονοδιάγραμμα

Η Γερμανική εταιρία ιδρύθηκε το 1961 από τους πωλητές Werner Kress και Eberhard Kastner. Αυτοί ξεκίνησαν με εισαγωγές εργαλείων κήπου από τη Γαλλία. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 1968 όταν εισήγαγαν το Αυθεντικό σύστημα μεταφοράς νερού GARDENA. Χάρη στην καινοτομία, την ποιότητα και την εργονομία των προϊόντων της, η Gardena αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η κατασκευάστρια εταιρία καινοτομικών και έξυπνων προϊόντων για το πότισμα και την περιποίηση του κήπου. Από το 2007 η εταιρία είναι μέλος του σουηδικού ομίλου Husqvarna.

1961 - Η ίδρυση της Gardena 50 χρόνια πριν.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1961 στο Ούλμ από τους Werner Kress και Eberhard Kastner. Αρχικά οι δύο άντρες πουλούσαν γαλλικά εργαλεία κήπου. Η εταιρία τους όμως απογειώθηκε το 1968 όταν εισήγαγαν το Αυθεντικό σύστημα GARDENA (OGS).

1968 - Εύκολη εναλλαγή εξαρτημάτων με ένα "click"

Πορτοκαλί – είναι το χρώμα των εξαρτημάτων του Αυθεντικού Συστήματος GARDENA, όπως, ρακόρ, λάστιχα, ταχυσύνδεσμοι και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την ασφαλή μεταφορά του νερού από τη βρύση στις ποτιστικές συσκευές. Με το χαρακτηριστικό του σχέδιο, το Αυθεντικό Σύστημα της GARDENA έχει γίνει, με την πάροδο των χρόνων, ένα διαχρονικό, κλασικό και αναπόσπαστο κομμάτι των κήπων της Ευρώπης

1973 - Δουλεύοντας χωρίς ενοχλητικά καλώδια

Παρουσιάζοντας την αυτονομία των επαναφορτιζόμενων εργαλείων από το 1973, η GARDENA ήταν και παραμένει μπροστά από την εποχή της. Το μπορντουροψάλιδο Accu Grande ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα ως μέλος μιας νέας συλλογής, η οποία συνεχώς βελτιώνεται και διευρύνεται μέχρι σήμερα και προσφέρει λύσεις για διάφορες εφαρμογές από το κούρεμα των άκρων του γκαζόν μέχρι του περιγράμματος των θάμνων.

1975 - Εύκολο, ισχυρό και ακριβές κλάδεμα

Μια πλήρης σειρά καινοτόμων κλαδευτηριών και κλαδευτηριών με μακριές χειρολαβές έχει εισαχθεί στην αγορά και επεκτείνεται συνεχώς. Ισχυρά εργαλεία, με ειδικά διαμορφωμένες λεπίδες και λαβές – εξαιρετικής ποιότητας, για τα οποία η GARDENA δίνει 25 χρόνια εγγύηση

1977 - Μια λαβή για απεριόριστες εφαρμογές

Το σύστημα Combi της GARDENA με τα πολλά εναλλακτικά εργαλεία που συνδέονται σταθερά στο ίδιο κοντάρι, εξασφαλίζει το σωστό συνδυασμό εργαλείου - κονταριού με την καλύτερη δυνατή εργονομία. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η GARDENA παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της αγοράς των εργαλείων κήπου. Στα εργαλεία του combisystem, η GARDENA δίνει 25 χρόνια εγγύηση .

1978 - Εύκολο πότισμα με εξοικονόμηση νερού

Η GARDENA εισάγει το σύστημα αυτόματου ποτίσματος κήπων. Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε ο αυτόματος προγραμματιστής ποτίσματος το 1985, το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη κήπου είναι: «να απολαμβάνει τον κήπο του χωρίς να χρειάζεται να ασχολείται με το πότισμα». Οι έξυπνοι προγραμματιστές μπορούν να ποτίζουν την καταλληλότερη ώρα για τα φυτά, όπως νωρίς το πρωί, ενώ οι ερασιτέχνες κηπουροί παραμένουν στο κρεβάτι τους.

1985 - 1990 Αυτόματο πότισμα: Sprinklersystem and Micro-Drip-System

Πότισμα ως δια μαγείας: Από την εισαγωγή του Sprinklersystem και του Micro-Drip-System, η GARDENA προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για έξυπνο, πλήρως αυτόματο πότισμα κήπων - υπόγειο για το πότισμα του γκαζόν, αλλά και υπέργειο με διάφορα ποτιστικά ή σταλάκτες για το πότισμα παρτεριών και όχι μόνο.

1990 - Μία μπαταρία για διάφορα εργαλεία

Η GARDENA εισάγει μια σειρά ανταλλακτικών μπαταριών και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων κήπου που μπορούν να λειτουργήσουν με αυτές. Η συνεχώς αυξανόμενη γκάμα περιλαμβάνει εργαλεία μπαταρίας για διάφορες εργασίες στον κήπο - εξοπλισμένα με αξιόπιστες και ισχυρές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

2007 - Το πρώτο ποτιστικό με μνήμη

Το ποτιστικό AquaContour θέτει νέα πρότυπα για την εξοικονόμηση νερού κατά το πότισμα του γκαζόν. Οι εντυπωσιακοί κήποι χαρακτηρίζονται από πολύπλοκα σχέδια και πρωτότυπες κατασκευές. Με δυνατότητα προγραμματισμού έως 50 διαφορετικών ακτινών ποτίσματος, το AquaContour παρέχει ακρίβεια στο πότισμα σχεδόν οποιουδήποτε κήπου.

2011 - 50 χρόνια έρευνας & δημιουργίας

Χάρη στην καινοτομία, την ποιότητα και την εργονομία των προϊόντων της, η Gardena αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η κατασκευάστρια εταιρία καινοτομικών και έξυπνων προϊόντων για το πότισμα και την περιποίηση του κήπου.

 

 
Back to top